Acid hialuronic

Acidul hialuronic în compoziția Halova Ovule

Acidul hialuronic cu greutate moleculara mare actioneaza ca o macromolecula protectoare pentru mucoasa vaginala si, de asemenea, favorizeaza patrunderea moleculei cu greutate moleculara mica in straturile vaginale mai profunde.

Proprietățile fizico-chimice ale HA cu greutate moleculară mare contribuie la efectele structurale pasive, demonstrând higroscopicitatea și vâscoelasticitatea și îmbunătățind hidratarea, echilibrul apei și integritatea structurală. Proprietățile anionice ale acidului hialuronic îl fac să atragă apa și să inducă umflături, crescând volumul țesuturilor și integritatea structurală a pielii.

Acidul hialuronic este componenta principală a substanței fundamentale a dermei și este utilizat pe scară largă în dermatologie deoarece:

  • Formează film de apă extracellular
  • Menține tumefacția extracelulară 
  • Hidrateaza pielea

Acidul hialuronic este continut in dispozitivul medical Halova in cantitate de 5mg/ ovul are rolul de a hidrata mucoasa vaginala atrofica, in special la femeile pentru care nu este indicat tratament hormonal. Mecanismum de actiune al acidului hialuronic este unul mecanic, neimplicand procese farmacologice, imunologice sau metabolice.