Prospect

Asset 1@2x
Compozitie calitativa si cantitativa:

Un ovul contine: Gliceride semisintetice – 1587 mg; lanolina – 50 mg; extract uleios de Aloe Vera – 60 mg; extract de Galbenele  – 60 mg; dioxid de siliciu  – 25 mg; vitamina E – 10 mg; hialuronat de sodiu – 5 mg; xilitol – 3 mg

Aspectul dispozitivului:

Ovule omogene, albe sau slab galbui, fără particule nedizolvate sau bule de aer. Fiecare cutie contine 2 blistere cu 5 ovule; greutatea unui ovul este de 1,8 g.

Ce este și la ce se folosește:

Halova se adresează femeilor adulte (inclusiv celor aflate la menopauză) care suferă de:

 • Uscaciune vaginala
 • Perturbarea pH-ului vaginal si a florei vaginale normale
 • Dispareunie
 • Disurie
 • Modificari ale grosimii endometrului
Indicatii:

HALOVA este un dispozitiv medical destinat administrarii intravaginale cu scopul de a promova și / sau accelera hidratarea, vindecarea, reepitelizarea și / sau calmarea mucoasei vaginale rănite, atrofice sau iritate. Ovulele se topesc uniform la nivelul mucosei vaginale formand o crema care contribuie la refacerea lubrifierii normale a mucoasei vaginale si ajuta la mentinerea unui pH si florei vaginale normale.

Halova este un dispozitiv medical destinat pentru a fi utilizat în

 • tratamentul uscaciunii vaginale cauzata de varsta sau de diferite patologii
 • tratamentul uscaciunii vaginale cauzata de alte tratamente medicamentoase
 • ameliorarea durerii si disconfortului din timpul actului sexual
 •  echilibrarea florei vaginale
 • tratamentul perturbarilor de pH vaginal
Contraindicatii:

Nu utilizați ovule HALOVA în caz de hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Sarcina și alăptarea

Se recomanda utilizarea in timpul sarcinii sub supravegherea medicului specialist. Nu trebuie luate măsuri de precauție atunci când este utilizat în timpul alăptării.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Niciuna dintre componentele produsului nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Interactiuni cu alte produse:

Interacțiunile cu alte produse nu sunt cunoscute, de aceea se recomandă consultarea medicului înainte de a utiliza Halova împreună cu alte dispozitive medicale sau medicamente de uz vaginal.

Doze si mod de administrare:

Doza recomandată este de 1 ovul administrat vaginal, preferabil seara. Tratamentul se începe în prima zi după terminarea menstruației.

 • pentru a preveni aparitia infectiilor vaginale ca urmare a igienei excesive sau a diversilor factori de mediu – 10 zile consecutive, de 2 ori pe an
 • premenopauza și menopauza – un ovul pe zi, seara pentru primele 10 zile. Acțiunea poate dura 1-2 luni după care, în funcție de profilul de estrogen individual, poate fi necesara repetarea terapiei
 • pentru a reduce durerea si disconfortul din timpul actului sexual, asociate uscaciunii vaginala, 1 ovul pe zi, 10 zile consecutive, de preferinta seara
 • pentru restabilirea pH-ului vaginal si echilibrarea florei vaginale, 1 ovul pe zi, 10 zile consecutive, de preferinta seara

Ameliorarea poate aparea în prima lună de tratament. Acesta se poate repeta mai multe luni, până la vindecare sau pentru consolidarea și menținerea efectelor favorabile obținute.

Atenționări și precauții speciale pentru utilizare:

Datorită compoziției produsului, în general nu sunt necesare măsuri de precauție. Igienizați-vă bine mâinile și zona intimă înainte de a administra ovulul.

Nu utilizați ovule cu alveole deteriorate sau urme de substanță pe exteriorul alveolei.

Nu utilizați ovule care au aspect neuniform sau care prezintă urme de particule aglomerate.

Nu divizati ovulele.

Anuntati producatorul sau autoritatile competente asupra oricarui incident grav cauzat de utilizarea dispozitivului medical Halova

Efecte secundare:

Utilizarea produselor topice pentru o perioadă lungă de timp poate genera iritare si sensibilizare locală. Dacă apar reacții adverse, întrerupeți tratamentul și contactați medicul sau farmacistul.

Orice incident grav care a avut loc în raport cu dispozitivul medical trebuie raportat producătorului și autorității competente din statul membru în care utilizatorul și/sau pacientul este stabilit.

Supradozare:

Nu se cunosc cazuri de supradozaj. Substantele continute nu se absorb sistemic, cele naturale se elimina in maxim 24 de ore de la administrare./ No cases of overdose are known. The substances contained are not systemically absorbed, the natural ones are eliminated in maximum 24 hours from the administration.

Expirare, depozitare și eliminare:

A se păstra la 2 – 25 ° C în ambalajul original pentru a fi protejat de lumina directă a soarelui. Termenul de valabilitate inscris pe ambalaj se refera la produsul depozitat in conditiile prevazute de producator. Dispozitivul medical nu trebuie aruncat pe calea apei reziduale sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să eliminați dispozitivele medicale pe care nu le mai utilizați.

Producator:

Perfect Care Distribution SRL, str. Complexului nr. 82, 085200 Mihailesti, Giurgiu, Romania.